DIRICKX plant 1300 bomen in Congrier

Vorige week hebben de leerlingen van de school in Congrier 100 bomen gepland en vandaag hebben de werknemers van DIRICKX daar nog eens 1200 bomen aan toegevoegd. 

The Mag'
 • 29 Maart : De leerlingen van de school in Congrier planten bomen

  De landschapsarchitect LEROY PAYSAGES heeft op 24 Maart de leerlingen op een leuke wijze het belang van biodiversiteit uitgelegd en verteld waarom er het belangrijk is om bomen te planten. 

  Vervolgens, op 29 Maart jl. kwamen de 100 leerlingen naar het DIRICKX-terrein waar ieder een boom heeft geplant en ook heeft geleerd hoe dat in werking gaat. De leerlingen hebben tot slot een mooie totem-boom versierd en deze komt binnenkort aan de rand van het terrein te staan. 

 • 05 April : De DIRICKX werknemers planten bomen

  De DIRICKX-werknemers hebben gezamenlijk op 4 April een symbolische “1 boom per werknemer” geplant, oftewel 1200 bomen in totaal. 

  Symbolisch wordt er per werknemer van de groep een boom geplant die kan groeien in een vredige en duurzame omgeving. Deze doelstelling werd vooropgesteld door Wim Deblauwe, CEO van de PICOT Groep. Deze aanplanting is niet louter symbolisch, maar streeft ook sterk naar het behoud van ons milieu:

  • De vermindering van onze CO2-voetafdruk met 32 ton/jaar.
  • De vermindering van de visuele vervuiling en de geluidshinder van onze fabriek door de groene muur die door het bos zal worden gevormd.

  De betrokkenheid van de werknemers bij het milieubeschermingsplan is voor het bedrijf een prioriteit.
   

 • Deel deze pagina